Az eltelt közel 40 évben számos újítás fűződött az m-Gel névhez. Ezek közül kiemelkedő volt a 80-as években, hogy az országban – és talán Európában is – elsőként fejlesztettük ki a semleges alapnak illetve gyümölcs alapnak keresztelt porkeveréket, amely lényegesen leegyszerűsítette a cukrászdák számára a fagylaltkészítést, ugyanakkor mindig egyforma fagylaltalapot biztosított.

Az alapok mellett folyamatosan jelentek meg az újabb és újabb ízesített fagylaltporok, amelyekből hideg eljárással rendkívül egyszerűen készíthető el a krémfagylalt. Gyümölcsfagylaltpor készítésénél úttörőnek számítottunk azzal, hogy porlasztva szárított gyümölcsdarabokkal dúsítottuk a fagylaltporainkat, így biztosítva a késztermék számára a még intenzívebb ízhatást.

Mai napig slágerterméknek számít a gyümölcsfagylaltporok közül pl. a Karamellás Füge, Gönci Kajszibarack és az Eper, stb.

A világútlevél birtokában az m-Gel Kft. termékfejlesztői a nyolcvanas-kilencvenes években Olaszországban tökéletesítették a fagylaltkészítés technológiáját és a cég megkezdte a fagylaltízesítő paszták gyártását. A paszták közül megtalálhatóak a hagyományos ízek pl. málna, eper, puncs és a különlegességek is pl. tőzegáfonya, vadeper, Baileys, stb.

Az m-Gel termékeire minőségi garancia többek között az is, hogy 2000-ben az alapanyagainkból gyártott Tripla Csoki nyerte el az Év Fagylaltja nagydíjat. A kétezres években számos további m-Gel fagylalt is aranyérmes díjazásban részesült, pl. Cappucinno, Málna, Citrom (háromszor), Vanília (kétszer), Karamell, Mézespuszedli, Eszterházy, stb.

Fontos számunkra, hogy gyártóként évről évre fejlődjünk, ezért a külföldi szakmai utak mellett 2006-ban kiállítóként is részt vettünk Európa legnagyobb fagylalt seregszemléjén Riminiben (Sigep), ahol számos új tapasztalatot és inspirációt szereztünk. Itt mutattuk be először Almáspite fagylaltunkat, amelyet kóstolva az olasz fagylaltgyártók is fejükhöz csaptak, hogy nem nekik jutott először eszükbe.

Az elmúlt évek újdonságai közül kiemelkedőek a Horizons Milk & Fruit fagylaltporaink, amelyek versenyképes áron egyaránt alkalmasak a tej- és gyümölcsfagylalt készítésére. A termék nagy előnye, hogy rugalmas technológia alkalmazását biztosítja, például nyáron a gyümölcsfagylaltokat 10-20%-kal több vízzel készíthetjük el, amitől frissítőbbek, hűvösebbek lesznek. Az elő- és utószezonban viszont krémesebb állagot érhetünk el kevesebb víz hozzáadásával. A Horizons termékcsaládot folyamatosan bővítjük, jelenleg 34 íz található a termékpalettán (pl. Pisztácia, Praliné) stb. A termék nagy előnye, hogy csak víz vagy tej valamint az ízesítő anyag szükséges hozzá és kellemes textúrájú, krémes, selymes felületű finom fagylalt készíthető vele.

 Jelentős innovációnak számítottak a 2016-ban bevezetett gyümölcsvelő készítmények, amelyek 6 kg-os és 20 kg-os ipari kiszerelésben is kaphatók. Az m-Gel gyümölcsvelő készítményei magas gyümölcstartalmuknak köszönhetően a valódi gyümölcsfagylalt élményt nyújtják. Cukorösszetételük gátolja a kikristályosodást és kellemesen telt ízt biztosít, elkészítésük pedig rendkívül egyszerű.

Célunk, hogy a piaci igények változására rögtön reagáljunk és ennek megfelelően fejlesszünk ki új termékeket. A speciális élelmiszerek iránti igény növekedése sarkallta az m-Gel Kft-t arra, hogy létrehozza Dia-Wellness termékcsaládját. A fő cél az volt, hogy olyan termékeket állítsunk elő, ahol a szénhidráttartalom, vagy energiatartalom legalább 30%-kal csökkentett a hagyományos megfelelőhöz képest. A termékcsalád tagjai hozzáadott finomított cukrot nem tartalmaznak. Édesítésre legtöbbször almacukrot használunk, amely lassan és egyenletesen emeli a vércukor szintet. A Dia-Wellness termékekkel könnyen be tudjuk tartani a tápanyagbevitel optimális arányát anélkül, hogy az étkezés öröméről le kellene mondanunk. Dia-Wellness és PaleOK (paleolit életmódnak megfelelő) termékek között megtalálhatóak a fagylalt alapok, ízesített tejfagylalt és gyümölcsfagylalt alapok, stabilizátorok, ízesítő koncentrátumok, öntetek, stb.

2018-ban is több újdonsággal jelentkezünk a piacon. Megkezdtük QR fagylaltporaink gyártását, amelyeknél a kelet európai árakat hozzuk összhangba a nyugati minőséggel. Fejlesztési irányunkra a praktikum jellemző, a felhasználó maga döntheti el, hogy az összetevőket egyenként vásárolja meg, vagy célkeverékként egyben. 

Új fagylaltpor családunk a Minden Mentes, amely elsőként csokoládé és vanília ízekben jelentkezik. A termék tej, glutén és szójamentes, a belőle készült fagylaltot krémesebb, testesebb állag jellemzi.