Pozsonyi kifli

15 db
Pozsonyi tészta:
175 g Dia-Wellness bejgli tészta mix
220 g BL-55 liszt
150 g Növényi margarin (min 80% zsírtartalommal)
80 ml Víz
6 g Friss élesztő
Töltelék:
500 g Gluténmentes szénhidrát csökkentett dió töltelék alap
100 ml víz
Technológia:
Dia-Wellness Bejgli mixet a liszttel és a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a vízben eloldott élesztőt. Egynemű tésztává gyúrjuk, majd 15 részre osztjuk és kigömbölyítjük. (15x42g)
A Gluténmentes töltelékport meleg vízzel elkeverjük (15x40g) részre osztjuk és kicsi szivar alakra formázzuk azokat.
A tészta golyókat ovális alakúra nyújtjuk, hosszába ráhelyezzük a töltelék rudakat, majd feltekerjük. A kis rudakat meghengergetjük, kicsi szivarokat sodrunk belőle, majd patkó alakúra formázzuk úgy, hogy az összetétel alul legyen és sütőlemezre helyezzük. A diós patkókat tojássárgájával megkenjük és hideg helyen 30 percig szárítjuk, utána tojásfehérjével lekenjük és ismét hideg helyen szárítjuk. Sütés előtt hústűvel meg szurkáljuk majd 180 °C-on előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt készre sütjük.
Ezt a terméket mákkal is el lehet készíteni. Akkor a töltelékbe Gluténmentes szénhidrát csökkentett dió töltelék alap helyett Gluténmentes szénhidrát csökkentett mák töltelék alapot teszünk.

Mégtöbb:

Néró teasütemény

Hozzávalók: 300 g m-GEL universal lisztkeverék 150 g Margarin 150 g porcukor 2 g vaníliás cukor 5 db Tojássárga Elkészítés: A margarint a porcukorral és

Mákos bejgli

Recept: Dia-Wellness Bejgli Hozzávalók 2 rúd bejglihez Hozzávalók: Tészta 180 g Teljes kiőrlésű búzaliszt 100 g Dia-Wellness Bejgli Tésztamix 5 g Friss élesztő 120 g